در جريان اين دهه فرهنگي علاوه بر نمايشگاه کتاب که بيش از يکهزار عنوان ادبي، ديني، فرهنگي، اجتماعي، و سياسي را شامل مي شود، نمايشگاهي از صنايع کشورمان شامل : فرش، قلم زني ، منبت کاري ، مينا کاري و ... همچنين نمايشگاه آثار برگزيده نقاشي دومين مسابقه مقاومت اسلامي (که تابستان سالجاري از سوي رايزني فرهنگي کشورمان برگزار شد) برپا شده است.
همچنين قراراست سه فيلم سينمايي ايراني تحت عناوين : خاکستر سبز (حاتمي کيا) ، ميهمان مامان (مهر جويي) و رنگ خدا (مجيدي) براي دانشجويان و مردم علاقمند منطقه به نمايش در آيد.
برگزاري نشست ادبي تحت عنوان «روابط ادبي ميان دو فرهنگ فارسي و عربي» در محل دانشکده ادبيات که طي آن\" حيدر خضري\" دانشجوي ايراني دوره دکتراي زبان و ادبيات عرب در دمشق و مدرس زبان و ادبيات فارسي در آن دانشگاه و دکتر \"فخري بوش\" استاد دانشگاه دمشق پيرامون موضوع نشست به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت ، از برنامه ديگر اين رويداد فرهنگي است.
بنا بر اين گزارش ، اين دهه فرهنگي در مراسمي با حضور و سخنراني \"حسينيان \"کاردار سفارت ايران در دمشق ، \"خالدزاده \"وابسته فرهنگي کشورمان ، مهندس \"على احمد منصوره\" استاندار سويدا ، دکتر \"ارکان الشوفي\" چبير حزب بعث در استان و تنى چند از شخصيتهاي سياسي ، اجتماعي ، فرهنگي و استادان و مديران دانشکده و جمع کثيري از دانشجويان گروه هاي زبان و ادبيات عرب ، تاريخ و جغرافيا آغاز شد.
در اين مراسم فيلم مستند «ايران ... سرزمين آرزوها» که معرفي مختصر و گذرايي از ايران اسلامي است پخش شد که مورد تحسين شرکت کنندگان در مراسم قرار گرفت .
در مراسم افتتاحيه اين رويداد فرهنگي دکتر\" فخري بوش\" استاد دانشگاه و رئيس گروه سابق زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه دمشق پس از خوش آمدگويي ، با تاکيد بر همکاري مشترک ديرينه بين رايزني فرهنگي و دانشگاه دمشق ، به تاريخ درخشان زبان و ادبيات فارسي و نقش ايرانيان در بناي تمدن اسلامي و ميراث انساني و همچنين برخي از مشترکات موجود بين دو زبان فارسي و عربي اشاره کرد.
وي همچنين ضمن تکريم از شخصيتهاي بزرگ ادبي ايران زمين همچون مولانا ، سعدي و خيام ، ابراز اميدواري کرد از خلال اين ايام فرهنگي دانشجويان با فرهنگ و ادب و تمدن ايران اسلامي بيشتر آشنا شوند.
\"ميرمسعود حسينيان\" کاردار سفارت ايران در سوريه نيز برگزاري دهه فرهنگي و هنري ايران اسلامي در استان سويداء را گامي ديگر جهت تحکيم همکاريهاي دو جانبه دو کشور دوست و برادر ، جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي سوريه عنوان کرد.
وي روابط دو کشور را برخواسته از اراده و همت رهبري حکيمانه دو کشور دانست و گفت :افتتاح فعاليتهاي هفته فرهنگي ايران دليل آشکاري است بر وجود روابط فرهنگي در کنار ارتباطات سياسي ايران و سوريه که در شکوفاترين روزهاي خود بسر مي برد و مي تواند بعنوان يک الگو ، ساير کشورها را رهنمون گردد چرا که اين روابط بر پايه انسانيت ، اخلاق و اسلام پايدار استوار بوده و هست.
حسينيان به اهداف برگزاري هفته هاي فرهنگي در استانها و دانشگاهها و محافل علمي سوريه اشاره کرد و ابراز اميدواري نمود که دو کشور همچون گذشته با بهره جويي از مشترکات فراوان تاريخي ، ديني فرهنگي و تمدني به گسترش و تحکيم روابط دو جانبه و برادرانه خود مبادرت ورزند.
در ادامه مهندس \"على احمد منصوره\" استاندار سويداء پس از تشکر از رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سوريه در برپايي چنين مناسبت هايي ، به تاريخ همراه با استقامت و مقاومت اين منطقه در مقابله با استعمارگران فرانسوي اشاره کرد و افزود : اين منطقه علاوه بر تقديم مبارزان نامدار؛اديبان و هنرمندان فراواني را به سوريه و جهان عرب تقديم نموده است لذا بسيار طبيعي است که امروز چنين مناسبتي را ميزباني مي کند، بالاخص اين که دو فرهنگ عربي و فارسي همزاد همديگر مي باشند و در طول تاريخ شکوهند اين دو تمدن همکاري و تأثيرات متقابل بر يکديگر را اثبات نموده اند و امروزه نيز با برپايي چنين ديدارهايي تأکيد بر مشترکات تمدني و ابراز علاقه و دوستي به يکديگر بيش از پيش اثبات مي گردد.
120/
انتهای پیام/